Novice

ZDRAVE MAŠČOBE

ARAŠIDOVO MASLO IN IDEJE ZA MALICE

  • 27 september 2017
  • Število ogledov: 3531
ZDRAVE MAŠČOBE

Pri nas arašidovo maslo še ni tako uveljavljeno, pri Američanih pa velja za superživilo. Arašidi predstavljajo dragocen vir beljakovin, nenasičenih maščobnih kislin, vlaknin, ogljikovih hidratov ter vitaminov in mineralov. Še posebej veliko vsebuje magnezija, kalija in vitamina E. Ima pozitivne učinke na zdravje srca, zmanjšanje ravni holesterola, izboljšuje delovanje živčnega sistema, izboljšuje spomin in koncentracijo,.... kar pa je prav tako pomembno je, da daje dolgotrajen občutek sitosti. Arašidovo maslo poteši željo po sladki in mastni hrani, hkrati pa ne povzroča nihanj sladkorja v krvi, zato je primerno tudi za diabetike.


Ko enkrat poskusite arašidovo maslo, lahko hitro postane obvezno živilo na našem jedilniku.

V našem fitnesu vam je na voljo kvalitetno arašidovo Dr. Zak maslo z dodanimi proteini. Super okusno in lepo mazljivo. 


Še nekaj uporabnih idej za malico

ARAŠIDOV TOAST Z BANANO: na popečen toast namažemo arašidovo maslo in nanj položimo narezane kolute banane, po želji lahko potresemo s cimetom

ARAŠIDOVI COOKIJI: eno majhno zrelo banano zmešajte z pol skodelice ovsenih kosmičev, pol skodelice praženih arašidov in pol skodelice arašidovega masla. Oblikujte piškote in pecite največ 10 min na 170 stopinj celzija.

GRŠKI JOGURT Z ARAŠIDOVIM MASLOM: jogurtu dodamo maslo in sestavini mešamo do gladke mase, dodaš lahko še malo vanilije in postrežeš skupaj s svežim sadjem.

POSKUSI TUDI TIPIČNI AMERIŠKI SENDVIČ Z ARAŠIDOVIM MASLOM IN SVOJO NAJLJUBŠO MARMELADO!

Pa ne pozabi, ne pretiravaj s količino, saj je maslo tudi izredno kalorično!

 

 

Kategorije: Novice, Obvestila

Nahajamo se...

Koroška cesta 65c
2360 Radlje ob Dravi

Info 051 475 552