Novice

VITAMINI IN MINERALI

OPTIMUM OPTI-MEN

  • 9 november 2017
  • Število ogledov: 1943
VITAMINI IN MINERALI

Beseda vitamin izhaja iz latinske besede »vita«, kar pomeni življenje. V začetku 20. stoletja ji je bila dodana beseda »amin«, saj so bili znanstveniki prvotno mišljenja, da so vsi vitamini sestavljeni iz aminske skupine, ime pa se je tudi kasneje obdržalo. Že sama beseda nam pove, da so vitamini življenjskega pomena za optimalno delovanje telesa.

Vitamini so ključni pri presnovi hrane. Sodelujejo pri obnovi telesa, rasti mišic, ščitijo pred prostimi radikali, itd. Vitaminov telo ne more samo sintetizirati iz makrohranil (ogljikovi hidrati, maščobe, beljakovine), zato jih moramo sami v telo vnašati s hrano. Danes je naša prehrana  vse bolj in bolj osiromašena. Sadje in zelenjava prepotujeta pol sveta, poleg tega sta polna pesticidov in kemično obdelana, da zdržita ves transport  in shranjevanje v hladilnikih, prej kot se znajdeta na policah veleblagovnic. Mesni izdelki imajo številne dodatke za večjo obstojnost in boljši okus. Poleg tega pa so že same živali na farmah gojene s pomočjo hormonskih dodatkov za hitrejšo rast. Pred nami je dejstvo, da naša prehrana vsebuje premajhne količine vitaminov in mineralov. Napetost in stres sta postala del našega vsakdanjega življenja, zato moremo v telo vnesti dovolj vitaminov, da preprečimo padec odpornosti. Vitamini so nek temelj za dosego zdravega in vitalnega organizma.

Pri nas je na voljo kakovosten multivitaminski dodatek Opti- Men. Naročite ga lahko TUKAJ.

Opti-Men dnevni multivitaminski dodatek za moške je popoln sistem za optimizacijo hranil. Vsebuje več kot 75 aktivnih sestavin v 4 mešanicah, katere zadostijo potrebam aktivnih moških. Vsaka zaužita tableta vsebuje 22 vitaminov in ključne minerale, vključno z vitaminom D, prostimi aminokislinami, rastlinskimi izvlečki in antioksidanti. Multivitaminska in mineralna dopolnila so verjetno ena izmed najpomembnejših dodatkov za športnike. Telo potrebuje za svoje optimalno delovanje raznoliko in kompleksno izbiro nujno potrebnih hranil. 

Mnogi podcenjujejo pomembnost vitaminov in mineralov. Menijo, da niso preveč koristni, saj ne povzročajo mišične rasti. Vendar pa pozabljajo na pomembno dejstvo. Če našem telesu primanjkuje le en sam od nujno potrebnih vitaminov in mineralov, več kot tisoč kemičnih in encimskih procesov ne deluje popolno. Vsak vitamin in mineral je odgovoren za tisoče biokemičnih reakcij, vključno z nastajanjem hormonov. Torej, če si ne zagotovite kakovostne multivitaminske in mineralne formule, ne boste nikoli dosegli vašega potenciala.


Kategorije: Novice, Obvestila

Nahajamo se...

Koroška cesta 65c
2360 Radlje ob Dravi

Info 051 475 552